Naar PROFISC

Financiële planning

Ongetwijfeld vraag je je wel eens af of je het financieel allemaal wel goed hebt geregeld. Bouw je voldoende pensioen op? Wat als je arbeidsongeschikt wordt? Of nog erger: overlijdt? Blijven jouw nabestaanden dan voldoende verzorgd achter?

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 073-5030405

Wat is financiële planning?

Bij een integrale financiële planning bekijken we of jouw wensen en dromen op lange termijn financieel haalbaar zijn.

Je moet dan denken aan wensen die financiële consequenties hebben, zoals woonwensen, de wens om je kinderen te kunnen laten studeren of te helpen bij hun start in het volwassen leven. Maar ook de wens om eerder te stoppen met werken of op enig moment minder te gaan werken of een sabbatical te nemen. En natuurlijk zijn er heel concrete wensen of dromen over bijzondere uitgaven voor bijvoorbeeld een vakantiehuis, een boot of een camper.

Wij brengen de huidige financiële situatie in kaart en verwerken vervolgens de wensen en dromen in een lange termijn financieel overzicht.

Belangrijke onderwerpen, die aan de orde komen zijn:

  • De hypotheek en de eigen woning. Past dat nog bij de huidige situatie? Ook eventuele financiële producten, die gekoppeld zijn aan de hypotheek, zoals kapitaalverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen houden wij tegen het licht.
  • De oudedagsvoorzieningen. Welke voorzieningen zijn inmiddels getroffen. Is dat voldoende? Is het verstandig om nog meer te doen in de vorm van financiële producten? Of is het juist verstandig om afscheid te nemen van eerder afgesloten verzekeringen?
  • Wat doe je met je geld? Sparen? Beleggen? Hypotheek aflossen? Wat past het beste bij jouw financiële situatie en bij jouw wensen voor de toekomst.
  • Wat zijn de financiële gevolgen van vroegtijdig overlijden of arbeidsongeschiktheid? Kan je familie financieel onbezorgd verder?

Hoe werkt het?

Het opstellen van zo’n financieel plan is het product van een wederzijdse inspanning van jou, je eventuele partner en ons samen, maar uiteindelijk is het jouw financiële planning. Het verzamelen van de nodige informatie kost soms veel tijd, maar alleen al het in kaart brengen van de huidige situatie levert vaak inzichten op die leiden tot veranderingen in financieel gedrag.

Het financiële planning proces bestaat uit een intakegesprek, het verzamelen en in kaart brengen van de financiële informatie, een adviesgesprek en een financiële planning rapportage.

Doel van de financiële planning is om inzicht te geven waar je nu financieel staat en waar je toe in staat bent in de toekomst.

Wij zijn onafhankelijke financieel planners. Dat betekent dat wij geen provisie krijgen als jij een (verzekerings)product aanschaft.Wij hebben dus maar één belang: zorgen dat jij tevreden bent.

Wat levert een financieel plan jou op?

Hopelijk levert een financieel plan betere nachtrust op door meer inzicht in jouw financiën. Maar dat vinden wij niet voldoende. Wij willen dat jouw financieel plan een investering is die ook rendement oplevert. Hoe dan? Lees deze blog: De voordelen van een financieel planner

Geïnteresseerd?

Bel nu voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 073-5030405 of mail naar martijn.van.hulten@vanvugt-vanhulten.nl of michiel.van.den.nieuwelaar@vanvugt-vanhulten.nl.
Aan het einde van dit gesprek kunnen wij een vaste prijs afspreken.